recensies

* Prof. Jacco Pekelder, Universiteit Utrecht/ Universität des Saarlandes: "Een zeer onderhoudende en persoonlijke geschiedenis van een buurland dat voor Nederland en Europa nu belangrijker dan ooit is".
* Floor Vermeulen, gedeputeerde Provincie Zuid Holland: "koop dat boek!"
* Raymond Tans, oud-landbouwattaché Nederlandse Ambassade in Berlijn: "een vlot geschreven boek, een aanrader!"
* Ruud Severijns: "ik vind dat je een goed en grondig boek hebt geschreven die leken zoals ik op een voortreffelijke manier heeft bijgepraat”. Dank daarvoor!
* Einte Elsinga: "Ik heb het boek inmiddels gelezen en met veel plezier! Het is heel vlot geschreven, hier en daar ook wel lekker onderkoeld. Ik vind ook je slotbeschouwing zeer mooi en ook wat je schrijft onder de term "Gleichschaltung".
* Eduard van de Lustgraaf: "Heb inmiddels jouw boek met veel plezier gelezen. Veel waardering!!! Geeft een goed en helder geschreven overzicht van de 2 eeuwen achter ons. Ik mis wel het feit dat Duitsland door de hereniging de gehele negentiger jaren het economisch     veel moeilijker had dan andere EU-landen".
* Ben Staal: " Complimenti! Ik heb je boek met grote interesse gelezen en ben weer een stuk wijzer geworden. Ik kan mij voorstellen dat je soms het bijltje erbij neer wilde leggen, want bij zoveel details is dat ook niet verwonderlijk.
* Sjaak van Schie: "Complimenten voor de leesbaarheid. Het is toch een taai onderwerp met veel feiten en gebeurtenissen die zo beschreven zijn dat het blijft boeien. De kaders zijn daarbij erg behulpzaam. Het plaatst het individuele in het grotere geheel en dat maakt het begrijpelijker voor de lezer. Het leest als een trein!"
* Cock Langeraar: "ik wist al wat van het onderwerp, maar meteen in het begin loop ik tegen nieuwe weetjes aan. Erg leuk. Je schrijft ook makkelijk en onderhoudend".
* Ton Schönwetter: " Heerlijk om het boek te lezen. Iets voor Feinschmecker! Ik heb er van genoten dat je soms Duitse begrippen gebruikt om iets te duiden".
* Arco Struik: "Mijn complimenten! Heel leerzaam was dat de geschiedenis vanuit een andere hoek werd belicht. Mijn kennis is op een prettige manier verrijkt".
* Rinus van Schendelen, emeritus hoogleraar Politicologie Erasmus Universiteit: "een verhelderende en prima terugblik op een ingewikkelde geschiedenis". Ga voor zijn boekbespreking naar de BLOG in het menu.
* Wim Poot: “Ik heb jouw boek met zeer veel interesse gelezen. Het geeft op heldere wijze inzicht in de politieke, economische en maatschappelijke ontwikkelingen van Duitsland in relatie tot Europa over de afgelopen twee eeuwen. Ondanks de vele feiten en gebeurtenissen ben je er in geslaagd deze op een zodanige wijze te belichten dat het boek zeer goed leesbaar blijft. Ik zou het boek zeker    ook in het Duits laten vertalen”.
* Dietrich Marold: "Ich habe dein Buch mit viel Interesse und Freude gelesen. Mit Interesse, weil ich niemals die deutsche Entwicklung aus dieser Perspektive gesehen habe. Du schreibst mit Engagement, erfrischend und locker."
* Ad Huikeshoven: "Prachtig boek over het land van je schoonmoeder!"

INFORMATIE

Henk Letschert is de auteur van het
boek. De inhoud ervan is gebaseerd op zijn lange beroepservaring in Europa, de vele (familie)contacten die hij in Duitsland heeft én op grondige studie van een grote hoeveelheid literatuur.


Contact

Henk Letschert

Gandhiweg 7
2807RE Gouda
Nederland/Niederlande